Словения драматично измъкна точка при гостуването си на Литва в първи мач от квалификациите за Мондиал 2018. В мач от Група „F” “драконите“ направиха 2:2 във Вилнюс, след като наваксаха изоставане от два гола и капитанът Бощян Цезар вкара в добавеното време.

Домакините вкараха два гола в рамките на две минути в последния четвърт час на първото полувреме. Капитанът Фьодор Черних откри резултата в 32-ата минута, а две минути по-късно Викинтас Сливка удвои.

В 77-ата минута Рене Кърхин намали изоставането на тима си с първия си гол за Словения от 2013 година. В третата минута на добавеното време Цезар изравни. Асистенциите и за двата гола бяха на резервата Йосип Иличич, който на почивката замени Йосип Берич.

В 56-ата минута в игра за Словения се появи и ветеранът Миливойе Новакович. Бившият нападател на Литекс замени Бенямин Вербич. Бившият голмайстор на Лудогорец Роман Безяк игра цял мач за гостите.

В другия мач от групата, игран по същото време Англия победи Словакия с 1:0 като гост след попадение на Адам Лалана в края.