Цървена Звезда унизи Партизан на "ЮНА" и обърна мача, за да спечели с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на сръбската Суперлига. Това бе дерби №150 във всички турнири между двата гранда. "Звездашите" изиграха последните 20 минути  с човек по-малко.

Българите при "гробарите" започнаха като титуляри. Иван Бандаловски изигра цял мач. Валери Божинов напусна в 53-ата минута, заменен заради слабото си представяне.

Партизан откри в 17-ата минута чрез Абуси Гогуа, който след атака отляво бе намерен на дузпата и с глава отбеляза за 1:0.

Луис Ибаниес възстанови равенството в 25-ата минута след страхотен фалцов удар от пряк свободен удар.

В 32-ата минута Звезда достигна до пълен обрат, след като след пробив отдясно и пас към Уго Виейра, последният засече с летящ плонж с глава от малкото наказателно поле, отбелязвайки петнайстото си попадение в първенството.

Това се оказа и крайният резултат на дербито, а бесни от развоя му, феновете на Партизан започнаха да мятат факли на терена.

"Гробарите" бяха напълно безпомощни да променят резултата, въпреки че от 70-ата минута играха с човек повече, след втори жълт картон за Александър Лукович.

Звезда е едноличен лидер с 68 точки. Партизан е шести с 35.