Мач от груповата фаза на сезон 2009/10 на Шампионската лига е под съмнение за уговорка, заедно с други седем мача от евротурнирите. Тези срещи са с участието на отбори от Русия, Унгария и Гърция.

Обявяването на тези осем двубоя идва дни, след като от УЕФА разкриха, че тече разследване на 40 мача заради странно развитие на резултатите, крайният победител и съмнителни залози. От евроцентралата вече заявиха, че в тези срещи участие имат отбори от Източна Европа.

Новите осем съмнителни срещи са били изиграни в последните три месеца след пускането в действие на системата за следене на странни залози на футболни срещи (Betting Fraud Detection System). В тази система са включени адвокати, детективи, а също така и информатори от цяла Европа, както и от интернет. Особено внимателно се следят отборите от източната част на континента.

Според слуховете, странен е мачът от 16 септември Група “F” на Шампионската лига между Динамо (Киев) и Рубин (Казан). Двата отбора са в една група с Интер и Барселона и заради сигурното отпадане от турнира има съмнение за договорка между отборите от бившия СССР да спечелят домакинските си двубои в директните сблъсъци между тях. Така Динамо победи с 3:1 в Киев, като на почивката руският шампион водеше с 1:0 и имаше предимство в играта. През второто полувреме настъпи промяна в ситуацията на терена и украинският тим вкара 3 гола в последните 30 минути./БЛИЦ