Шокиращ факт, съобщен от адвоката на обвинения в изнасилване на поне 8 жени футболист на Манчестър Сити Бенджамен Менди, предизвика смут в залата и може да внесе обрат по делото.

28-годишният французин е обект на процес за сексуално насилие в периода 2018-2021 година, като жертвите му една по една разказваха шокиращи подробности за интимни контакти с него, които са имали против волята му.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

Оказа се обаче, че едно от момичетата е проверило в интернет колко пари печели футболистът, преди да подаде иск в полицията. Това станало ясно след проверка на телефона й, конфискуван като част от доказателствата по делото.

При разпита в съда тя обясни, че просто е решила да проучи по-детайлно изнасилвача си, но не успя да отговори защо се е интересувала точно от това колко пари има.

Според адвокатът на Менди - Елинор Люис е възможно всички евентуално изнасилени от футболиста жертви да са част от план за изнудването му. Ако успее да докаже тезата си, адвокатът може да постигне сериозен пробив срещу обвинението и да спаси клиента си.

Менди е заплашен от присъда между 5 и 20 години, като от началото отрича абсолютно всички обвинения.
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК