Съндърланд победи у дома Арсенал с 2:0 и го елиминира от ФА във фазата на 1/8-финалите. "Черните котки" се класираха за 1/4-финалите след гол на Киърън Рачардсън (40) и автогол на Алекс-Окслейд Чембърлейн (77).

Двубоят на „Стейдиум ъф Лайт” започна равностойно, но в първите минути Франсис Коклен от гостите получи разтежение и се наложи принудително да бъде заменен от Себастиен Скилачи. В 14-ата минута  Алекс Сонг спря топката с ръка след центриране от корнер в пеналта на "топчиите", но съдията Хауърд Уеб прецени, че в тази ситуация няма дузпа. В 27-ата минута и Арсенал бе близо до гол, след като Ван Перси изведе Жервиньо на чиста позиция, но вратарят на домакините Миноле изби удара на нападателя от Кот д'Ивоар. Десет минути по-късно Ван Перси бе повален в пеналта на Съндърланд от О`Шей и лондончани искаха дузпа, но и в тази ситуация Уеб остана безмълвен. В 40-ата минута изненадващо „черните котки” излязоха напред в резултата. След центриране от фаул отдясно топката бе избита от Вермаелен, но стигна до Киърън Ричардсън, който с премерен удар от границата на наказателното поле я прати в мрежата на Шчесни за 1:0. При удара на Ричардсън топката отскочи в рамото на Скилачи и стана невъзможна за спасяване от вратаря на Арсенал. До края на полувремето „артилеристите” не можаха да намерят адекватен отговор.

След почивката „топчиите” се опитаха да натиснат и да стигнат до изравнителен гол, но така и не създадоха чисто голово положение. В 53-а минута Венгер изненада, като извади Себстиен Скилачи, който се бе появил като резерва на мястото на Коклен преди почивката. В игра се появи Тио Уолкът. В 77-ата минута след чудесна контраатака на домакините Сосеньон се стигна до границата на наказателното поле на гостите, след което с пас по земя изведе Ларсон на чиста позиция в наказателното поле. Шведът шутира по диагонал и уцели лявата странична греда, а при опита си да изчисти топката Алекс Окслейд-Чембърлейн си вкара автогол за 2:0. От тук до края мачът просто се доиграваше, а Съндърланд напълно заслужено се класира за 1/4-финалите.

Така след отпадането на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед турнира напусна и Арсенал, който бе един считаните предварително за фаворити в надпреварата отбори. 



ФА КЪП - 1/8-ФИНАЛИ

18 февруари (събота), 14:30 часа 
Челси - Бирмингам 1:1 (ще преиграват)
0:1 Дейвид Мърфи (20), 1:1 Даниел Стъридж (62)

18 февруари (събота), 17:00 часа
ЕВЕРТЪН - Блекпул 2:0
1:0 Ройстън Дренте (1), 2:0 Денис Стракуалурси (7)

Норич - ЛЕСТЪР 1:2
0:1 Шон Сейнт Леджър (5), 1:1 Уес Хулахан (23), 1:2 Дейвид Нюджънт (71)

Милуол - БОЛТЪН 0:2
0:1 Рио Мияичи (4), 0:2 Давид Нгог (59)

18 февруари (събота), 19:15 часа
СЪНДЪРЛАНД - Арсенал 2:0
1:0 Киърън Ричардсън (40), 2:0 Алекс Окслейд-Чембърлейн (77-авт.)

19 февруари (неделя), 14:00 часа
Кроули - Сток Сити (Нова Спорт)

19 февруари (неделя), 16:00 часа
Стивънидж - Тотнъм (Нова Спорт)

19 февруари (неделя), 18:30 часа
Ливърпул - Брайтън (Диема)