Нападателят на Валенсия Роберто Солдадо заяви, че съдийските отсъждания в мача с Барселона снощи са намалили съществено шансовете на “прилепите” за класиране на финал в турнира за Купата на Краля. Двубоят от 1/2-финалите на турнира завърши 1:1 на “Местая”, а реваншът е на 8 февруари (сряда) от 22:00 часа на “Камп Ноу”.

Според Солдадо реферът Хосе Луис Гонсалес не е показал заслужен червен картон на вратаря на каталунците Хосе Мануел Пинто, който игра с ръка извън наказателното поле.

“Всичко стана пред очите му. Играта с ръка бе очевидна, но той просто нямаше смелост да изгони Пинто. За пореден път Барса получи такава подкрепа. Само се надявам, че на реванша съдията ще бъде обективен и няма да повлияе на изхода от сблъсъка”, сподели след мача Солдадо.

“Шансовете за класиране на финал вече са 60 на 40 в тяхна полза. Жалко е, че пак допуснахме попадение след статично положение. Това е проблем, който от доста време не успяваме да решим и трябва да работим повече”, допълни голмайсторът на “прилепите”.