Валенсия и Барселона не успяха да се победят и завършиха 1:1 на „Местая” в първия им полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Краля. „Прилепите” поведоха с гол на Жонас (27), но Пуйол (35) изравни и даде преднина на каталунците за реванша на „Камп Ноу” с оглед гола им на чужд терен. Звездата на Барса Лионел Меси имаше страхотен шанс да направи обрата пълен, но пропусна да реализира дузпа в 56-тата минута. Реваншът на "Камп Ноу" е след седмица.

Мачът започна с натиск на гостите и на два пъти Лионел Меси в 7-ата и 17-ата минути бе близо до гола, но пропусна да се разпише от изгодни позиции. В същото време при една от контраатаките на домакините вратарят на Барса Пинто игра с ръка извън наказателното поле, но съдията си затвори очите и пожали стража и каталунците. В 22-ата минута Алексис Санчес пропусна сам срещу вратаря на "прилепите". Малко след това Сеск Фабрегас от гостите получи тежка аркада, но остана на терена. В 27-ата минута Матийо проби отлично по лявото крило и с пас по земя намери Жонас, който не сгреши за 1:0. Отговорът на Барса дойде в 35-ата минута, когато след изпълнение на корнер Карлес Пуйол засече топката с глава и изравни 1:1.

След почивката в 48-ата минута Алексис Санчес вкара гол, който обаче бе отменен заради засада. В 55-ата минута Тиаго бе спънат от Мигел в наказателното поле на домакините и реферът посочи бялата точка. Минута по-късно Меси шутира от нея към левия ъгъл, но стражът на Валенсия Диего Алвеш отрази изстрела. Барса продължи да натиска и в 72-ата минута след удар на Диего Алвеш топката се удари в гредата. До края на срещата не се случи нищо интересно и така Валенсия и Барселона ще решват крайния победител от сблъсъка на реванпа след седмица на "Камп Ноу".