Капитанът на националния отбор Ивелин Попов е бил информиран от ръководството на Спартак (Москва) да си търси отбор, твърди „Спорт инсайд“. Каналът в „Туитър“ се позовава на собствени източници от ръководството на руския клуб.

Според информацията българинът, Александър Самедов, Салваторе Бокети и Жано Ананидзе не попадат в плановете на треньора Олег Кононов и техните агенти вече са в търсене на нови отбори. Информацията бе отречена от Андреа д'Амико - агент на Бокети.

Ивелин Попов не изживява най-добрите си дни в тима, след като през лятото се завърна от период под наем в Рубин и редовно е критикуван заради непостоянното си представяне, поради което често остава на резервната скамейка. Показателен е фактът, че той попадна в подборката на десетте разочарования на първия дял на руското първенство според „Спорт експрес".

Самият Попов в свои интервюта отговаря уклончиво на въпроса дали ще изпълни докрай договора си с клуба, който е до лятото на 2019 година, но по всичко изглежда, че той вече е изиграл последните си мачове на „Откритие арена".