Съперникът на българския шампион Лудогорец в група „B” на Лига Европа Динамо (Загреб) разгроми у дома Хайдук (Сплит) с 5:0 в дербито от четвъртфиналите на за Купата на Хърватия. През миналия уикенд отборите завършиха 2:2 в мач за първенство на същия този стадион „Максимир” в Загреб.

Домакините поведоха с гол на капитана си Йосиш Шимунич (17) и това попадение се оказа единствено за първата част. След почивката пък Динамо довърши съперника с два гола на Дуйе Чоп (47, 63) и попадения на чилийския нападател Жуниор Фернандес (63) и 17-годишния Ален Халилович (81).

След този резултатът реваншът между двата тима в Сплит на 18 декември (сряда) изглежда повече от протоколен и Динамо е почти сигурен участник в полуфиналите.

В друга среща от четвъртфиналите Интер Запрешич и Славен Копривница завършиха 0:0 и оставиха всичко да се решава в реванша.

Динамо (Загреб) ще посрещне Лудогорец в последния шести кръг от груповата фаза на Лига Европа на 12 декември (четвъртък) от 20:00 часа българско време. Хърватският първенец приключва участието си в евротурнирите, докато българският шампион вече се класира за 1/16-финалите на турнира.