Бодьо/Глимт, който е съперник на ЦСКА в груповата фаза на Лигата на конференциите, зарадва два пъти феновете си в неделя. Първо клубът обяви трансфера на ганайския национал Джилбърт Куумсон, а след това беше записана и победа с 3:2 като гост на Тромсьо в мач от 17 кръг на норвежкото първенство.

26-годишният Куумсон играе по фланга на атаката, предимно вдясно, но може да бъде ползван отляво и в центъра на нападението. Той е подписал договор до 2023 г., обявиха от пресслужбата на Бодьо/Глимт. Ганаецът през миналия сезон беше част от турския Касъмпаша, но е известен в Норвегия, тъй като в продължение на седем години игра последователно за местните Согндал и Бран.

Ключови за победата над Тромсьо се оказаха попаденията на Улрик Салтнес, с които Бодьо/Глимт обърна резултата, след като изоставаше с 1:2 в 61-ата минута. Домакините откриха резултата чрез Ерик Китолано две минути след началото на второто полувреме. Амал Пелегрино изравни в 57-ата.

Само четири минути по-късно Исак Амундсен върна аванса на Тромсьо. В 63-ата минута Салтнес изравни с първия си гол в мача. В 87-ата той донесе победата на Бодьо/Глимт, който с този успех събра актив от 34 точки и излезе начело на класирането. Втори е Молде с 33. Тромсьо заема 13-а позиция с 15 точки.

Трябва да се отбележи, че това е трета поредна победа за Бодьо/Глимт във всички турнири, както и общо шести мач без загуба. Последното поражение на тима беше на 5 август, когато отстъпи с 1:2 на косовския Прищина в среща реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа