Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Интер се препъна у дома и завърши 1:1 с Аталанта в среща от 19-ия кръг на италианската Серия „А“. В самия край гостите можеха да измъкнат дори победата, но пропуснаха дузпа.

След по-малко от 30 секунди от началото на двубоя Ромелу Лукаку се справи с бранителите на гостите и нанесе удар, но топката срещна страничната греда. Все пак домакините успяха да поведат с ранен гол на Лаутаро Мартинес (4), който прокара топката между краката на вратаря Пиерлуиджи Голини.

Последваха пропуски на завърналия се от контузия Дуван Сапата за бергамаските преди Хосе Луис Паломино в 22-ата минута да избие от голлинията изстрел на Лаутаро Мартинес. Пет минути преди края на първата част при пряк свободен удар вратарят Самир Ханданович изби изстрел с глава, след който настъпи хаос. Рафаел Толой нанесе неуспешна добавка, след която гостите имаха претенции за дузпа за нарушение на Лаутаро Мартинес срещу бразилския бранител, но съдията не посочи бялата точка.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През втората част в 55-ата минута влезлият секунди по-рано Руслан Малиновски разтресе страничната греда с мощен шут. "Нерадзурите" продължиха да се защитават умело до изравнителния гол на германеца Робин Госенс (75), който се справи с опеката на Антонио Кандрева и вкара за 1:1.

В 88-ата минута бергамаските получиха правото да изпълнят дузпа, след като Бастони избута в гръб Малиновски. Ханданович обаче спаси удара от бялата точка на резервата Луис Муриел и в крайна сметка двата тима поделиха по точка.

След равенството Интер остава на върха с 46 точки и една повече от шампиона Ювентус, който утре гостува на Рома. Аталанта излезе четвърти с 35 точки и по-добра голова разлика от Рома преди домакинството на „вълците“ срещу „бианконерите“.

Интер - Аталанта 1:1
1:0 Лаутаро Мартинес (4), 1:1 Робин Госенс (75)

Интер: Ханданович, Бастони, Де Фрай, Годин, Бираги, Сенси (71 - Валеро), Брозович, Галярдини, Кандрева, Лаутаро (80 - Политано), Лукаку

Аталанта: Голини, Паломино, Толой, Джимсити, Хатебур, Де Роон,  Пашалич (70 - Муриел), Госенс (90 - Кастанье), Гомес, Иличич, Сапата (53 - Малиновский)