След паузата около четвъртфиналите за Купата на Англия и мачовете на националните отбори, английската Висша лига се завръща за финалния спринт на един объркан и адски странен сезон. Голове няма, а корнерите пак станаха кът. И все пак Специалните залози за Премиършип дават интересно възможности за печалба. Ще ги намерите в секция Спорт на winbet.bg.

Статистиката говори в полза на дузпи и корнери тази седмица

Последният кръг преди паузата за световните квалификации сервира нова порция разочарование на тези, които търсят головете. Всичко на всичко 22, с което средната резултатност вече е малко над 2.61 средно на мач. Ако промяна в този показател ще има – сега е моментът. Много от водещите реализатори в лигата получиха двуседмична почивка и са със заредени батерии за финалната отсечка от първенството. WINBET дава коефициент 4.30 за „Над 30.5 гола” този кръг, но помнете, че подобен сбор имаше само два пъти през 2021-а от 12 изиграни пълни кръга и все се случиха в междинка. Последният традиционен уикенд с толкова голове бе 14-ият кръг (19 – 21 декември), в който Ливърпул размаза Кристъл Палас със 7:0, а Манчестър Юнайтед би Лийдс 6:2.

Корнерите също не бяха сериозно застъпени в последния мартенски кръг – 80 в десет мача, с което средният показател през сезона слезе на 9.9. За този уикенд WINBET дава 2.30 за „Над 103.5 корнера”, което няма да е лесно, но първият и третият по този показател в лигата (Лийдс и Шефилд Юнайтед) застават един срещу друг и могат да помогнат по въпроса.

За сметка на корнерите дузпите пък присъстват регулярно. С три отсъдени в кръга преди паузата, общият им брой от началото на сезона е 82,  т.е. по 2.83 средно на кръг. За този кръг WINBET предлага „Над 2.5 дузпи” за 1.30.

При картоните съдиите в Премиръшип поддържат норма 29.6 жълти и 1.2 червени на кръг. Предният кръг бяха вдигнати 28 жълти и 1 червен, което бе на косъм от средните стойности. Тази седмица в WINBET „Над 30.5 картона” е с привлекателния коефициент 2.30.

А заложилите на хеттрик удариха джакпота след героизма на Келечи Ихеаначо на 13 март. Коефициентът на WINBET за три гола от един играч този уикенд е 8.00. Но хеттрикове в поредни кръгове не е имало от 4 октомври.

Салах с удобен съперник за край на головата суша

Този уикенд е крайно време Мохамед Салах да се разпише. Без гол за Ливърпул от 13 февруари в понеделник той отбеляза два пъти за Египет при победата на Коморски о-ви с 4:0. Арсенал е удобен съперник – откакто е при червените той е пронизвал мрежата им пет пъти. А пък с Рахийм Стърлинг са като астрални близнаци. Английският национал се е разписвал в осем кръга този сезон и в пет от тях – и Салах е бил голмайстор. Коефициентът на WINBET за „М.Салах & Р.Стърлинг над 1.5 гола” е 2.30.

Същият коефициент, 2.30, е предложението на WINBET за „Челси&Лийдс над 4.5 гола”. Челси вкараха шест гола в последните си четири домакинства, като не се разписаха единствено срещу Манчестър Ю. „Сините” приемат обречения Уест Бромич, който за цял сезон има една суха мрежа навън и е пуснал девет гола общо в последните си шест визити. Докато Лийдс е в суха серия от 186 минути вкъщи, но приема Шефилд Ю. След смяната на Крис Уайлдър „остриетата” изглеждаха като разпасана команда срещу Лестър. Шефилд Ю са допуснали 28 гола при гостувания през сезона като само Лийдс и Саутхямптън са по-зле по този показател.

Тотнъм и Евертън фаворити в турнира по резултатност

В отборната надпревара по резултатност Уулвърхямптън (9.00) е аутсайдер по коефициент и това едва ли учудва. „Вълците” вкараха общо седем гола в последните си десет мача, а вкъщи – само веднъж за 210 минути игра.

Уест Хям (6.50) блеснаха с три гола срещу Арсенал предния кръг, но като гости нещата в атака не вървят – нито един гол в последните три мача и това, че гостуваха два пъти в Манчестър не е солидно алиби. Пък и играят на „Молиню”, където Уулвс са пуснали един или по-малко голове в 10 от 14 си срещи през сезона.

Фулъм (8.50) изглеждат предизвикателно, още повече при формата на Александър Митрович с екипа на Сърбия (четири гола в три световни квалификации). Проблемът е, че модерната история не е на страната на столичани – един гол в последните три гостувания на „Вила парк”.

Астън Вила пък са трети по коефициент (5.00), но след три домакинства с по един отбелязан гол в последните две се изхитриха въобще да не се разпишат.

Подобен е проблемът при Евертън (4.00). Откакто вкараха фалшивата дузпа срещу Ливърпул на 20 февруари, „карамелите” са отбелязали общо три гола за над шест часа и половина игра. Но пък приемат Кристъл Палас, които имат склонност да пускат по много голове наведнъж и от Коледа насам са регистрирали резултати 0:7, 0:3, 0:4, 2:3, 0:3 и 1:4. А с Карло Анчелоти като мениджър Евертън вкараха пет пъти в два двубоя срещу „орлите”. Т.е. шансовете им не изглеждат всъщност толкова лоши.

Що се касае до фаворитът по коефициент (3.00) Тотнъм – „шпорите” имаха резултатен месец, в който вкараха 12 гола в пет мача и два пъти спечелиха своеобразния турнир в Специалните залози за лигата на WINBET. Но в неделя гостуват на отчаяните Нюкасъл. „Свраките” имат една суха мрежа на „Сейнт Джеймсис Парк” цял сезон (срещу Ливърпул на 30 декември), но от завръщането си в Премиършип инкасираха седем гола в три домакинства срещу столичаните.

За феновете на английският футбол е и специалният турнир WINBET Open Premier League, който ще продължи до края на първенството във Висшата лига на Англия на 1 юни 2021 г. и е с общ награден фонд 55 555 лв. В турнира автоматично участват всички потребители на платформата winbet.bg, които поставят единични залози за мач от Премиършип, без ограничение за размера и броя на залозите или коефициентите, при които са поставени. Участниците печелят точки в зависимост от нетната печалба, реализирана от техните залози за всеки отделен мач, с които участват в класиранията на потребителите за съответния мач и, респективно, за месечното и генералното класиране  в турнира. Голямата награда за класираният на първо място в турнира играч е 5 555 лв.

*Коефициентите са валидни към 5:00 ч. на 31 март 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!