Наставникът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо сподели, че това е най-лошият сезон в треньорската му кариера, след като „кралският клуб” загуби от градския съперник Атлетико с 1:2 след продължения във финала за Купата на краля на „Сантяго Бернабеу”.

„Не спечелихме трофей, загубихме финал, отпаднахме от Шампионска лига на полуфинал. Това е най-лошият ми сезон, пълен провал. Започнах в Реал с Купа на краля, полуфинал в ШЛ и битка за шампионската титла. Във втория сезон бяхме елиминирани с дузпи на полуфиналите в ШЛ. Третият сезон е провален с тези резултати”, коментира Моуриньо след поражението от „дюшекчиите”, които не бяха побеждавали „белия балет” повече от 14 години.

„Не заслужавахме да загубим днес. Имахме доста шансове за гол при 1:1. Три греди не е нормално. В продълженията също стигнахме имахме две добри възможности, но историята помни само победителите, а не гредите, съдиите и т.н. Победителят е Атлетико. На вратата им сякаш пазеше някой светия. Поздравления за Куртоа”, продължи Специалния.

„Всичко може да се говори за бъдещето ми, че отивам в Челси, а Анчелоти идва в Мадрид, но аз оставам треньор на Реал. До края на сезона има още два мача и след това ще говорим за бъдещето”, завърши португалският специалист, който бе изгонен на трибуните по време на финала след реакция за съдийско отсъждане.