Жозе Моуриньо ще води Челси до 2019 г. Португалецът официално преподписа с лондонския клуб и с това прекрати всички спекулации относно своето бъдеще.

Новината идва по-малко от 24 часа преди първия мач на шампионите от новия сезон във Висшата лига срещу Суонси. Това е вторият престой на Специалния при "сините". От 2004 до 2007 г. той беше начело на Челси. През миналия сезон към титлата добави и триумф за Купата на Лигата.

„Ако този клуб е щастлив и аз съм щастлив. Мисля, че е нормално да подпиша нов договор. Важно е да има постоянство и се надявам, че и в бъдеще ще се наслаждаваме на много успехи” заяви Моуриньо.

- Казах, още когато се завърнах преди две години, че чувствата ми към клуба са специални и нищо не се е променило. Клубът е близо до сърцето ми и съм много радостен, че ще остана в него още дълго време."

Под ръководството на Специалния Челси записа през втория му период 71 победи, 24 равенства и само 17 загуби. Преди седмица обаче "сините" загубиха мача за Къмюнити Шийлд срещу Арсенал с 0:1.