Новият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо проведе първа тренировка начело на тима и за първи път говори пред медиите след назначаването си. Специалния обеща да работи с голяма страст за клуба и призна, че се чувства щастлив с новото предизвикателство. Португалецът подписа договор до лятото на 2023 година и ще получава по 13 милиона евро на сезон.

"Какво мога да обещая? Страст към работата, но и страст към клуба. Това е голяма привилегия, когато треньорът отива в клуба и чувства щастие във връзка с отбора. Мачовете срещу Тотнъм на "Уайт Харт Лейн" винаги са били трудни, както и интересни. Винаги съм говорил за потенциала на клуба, винаги съм говорил за класата на играчите, винаги съм казвал, че клубът свърши отлична работа“, сподели португалецът.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Много харесвам този клуб. В света няма нито един треньор, който да не обича да работи с млади играчи и да им помага да се развиват. Когато казвате, че Тотнъм има красив стадион, вие сте твърде скромни. Трябва да кажете, че това е най-добрият стадион в света. Мисля, че това е реалността. Основата е несравнима. Вероятно може да се сравни само с някои тренировъчни игрища за американския футбол", добави Специалния след тренировката.

Дебютната среща на Моуриньо ще е още тази събота, когато Тотнъм гостува на Уест Хям в лондонско дерби от 14:30 часа българско време.