Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкри, че някои от бившите му възпитаници в Реал (Мадрид) са се гласяли дълго пред огледалото и често пъти се е налагало съдиите да ги чакат, преди да изведат тимовете на терена. Специалния не споменава имена, но използва примера, за развие тезата, че в днешно време футболистите мислят първо за парите, а след това за кариерата си.

"Искат пари, преди да са ритнали и една топка във Висшата лига на Англия или изиграли един мач в Шампионската лига. Това поставя клубовете и мениджърите в сложна ситуация. Аз работя вече с второ поколение футболисти. Имам поглед върху тенденцията. Затова търся точните момчета, които обичат играта страстно и целта им не е един милион повече, а най-високото ниво, печеленето на титли. Няма как да не станеш богат, ако си давал всичко от себе си и си горял в играта", споделя Моуриньо в интервю за „Ескуайър”.

"Трябва да ги разбирам. Как да им забраня „Туитър”, след като децата ми вкъщи също го ползват. Трябва да се адаптирам и да съм в крак с времето", допълва португалският специалист, който се гордее от факта, че почти всички играчи са повишили нивото си под негово ръководство.

Article.jpg