Треньорът на Фенербахче Жозе Моуриньо похвали работата на българския специалист Станимир Стоилов. Снощи воденият от Мъри Гьозтепе направи 2:2 като домакин на „канарчетата“, след като изоставаше с 0:2. Според анализаторите тимът от Измир е надиграл именития си съперник и реално Стоилов е победител в тактическия си двубой със Специалния.

Статистици припомниха, че за първи път от близо 2,5 години отбор на Жозе Моуриньо не успява да спечели мач, в който има два гола аванс. За последно подобно нещо се случва през януари 2022 г., когато Рома под ръководството на португалеца води с 3:1 на Ювентус, но накрая губи с 3:4.

"Всички хора, които познавам от България, са добри. Говорихме със Стоилов преди и след мача. Харесвам неговия стил на игра. Имам респект към него", заяви Моуриньо по адрес на Мъри.

"Мачът се разви нещастно за нас и това ни се случва за трети път. Трябва да се научим да приключваме мачовете си по-рано. През второто полувреме направихме пропуски, имахме възможности да вкараме трети гол, но не го направихме. Аз съм този, който трябва да се адаптира към турския футбол, а не той към мен. Съдията се справи с мача", допълни Специалния.