Плоча с името на Жоао Феликс беше поругана от бесни фенове на Атлетико Мадрид след преминаването на играча в Челси. Той стана най-скъпият играч в историята на "дюшекчиите", когато се присъедини от Бенфика за 115 паунда милиона през юли 2019 г. През миналия сезон прекара под наем в Барселона.

Въпреки че отбеляза 34 гола, Феликс не успя да оправдае очакванията и високата си цена и продажбата му на Челси за 42,7 милиона паунда накара испанския клуб в крайна сметка да преглътне голямата загуба. Португалецът изпадна в немилост на треньора Диего Симеоне, докато много фенове разкритикуваха отношението на 24-годишния футболист. 

След като трансферът му на "Стамфорд Бридж" беше официално потвърден, боклук под формата на цигарени фасове и празни кенчета от бира бяха забелязани да покриват плочата на Феликс на "Алеята на легендите".



"Алеята на легендите" включва играчи, които са играли в 100 или повече официални мача за клуба от столицата. Феликс игра общо 131 мача за Атлетико, включително 96 в Ла Лига. Последната му изява дойде в предсезонната подготовка в приятелски мач с по-рано този месец. Феликс вкара гол в този мач, но беше подложен на обидни скандирания от феновете, които го нарекоха „кучи син“.

След това португалският плеймейкър подписа седемгодишен договор с Челси. Той вече има един период при "сините" от Лондон, след като беше под наем през сезон 2022-23.

Говорейки след завършването на завръщането си в Челси в сряда, Феликс каза пред официалния уебсайт на клуба: „Това е шанс за мен да намеря дом. След двата наема в Челси и Барса, трябваше да остана за постоянно някъде. Няма по-добро място за мен от Челси. Виждам идеално място да блесна.

„Бяха малко или много неща, които ме накараха да искам да се върна: проектът, клубът, лигата, феновете, времето, което прекарах тук, което обичах. Чувствах се много добре, когато бях тук, въпреки резултатите, които имахме. Наистина съм щастлив да се върна", каза Феликс.