Съпругата на Шави Ернандес подхрани спекулациите, че легендата и бивш треньор на Барселона може да стане мениджър на Манчестър Юнайтед. Нурия Кунилера публикува в "Инстаграм" снимка, на която се вижда как Шави е седнал на масата до сина си, докато момченцето и сестричката му се забавляват с подреждане на стикери и картинки. Прави впечатление, че синът на Шави е облечен във фланелка на Манчестър Юнайтед. Но дали тази снимка цели да внуши нещо, свързано с треньорската кариера на легендарния испанец, или не - можем само да гадаем.

Така или иначе в последно време се засилиха спекулациите, че Шави може да замени нидерландеца Ерик Тен Хаг на мениджърския пост в Юнайтед, тъй като неубедителното представяне на "червените дяволи" от началото на сезона продължава. В последния си мач в Премиър Лийг Юнайтед загуби с 1:2 от Уест Хям в Лондон. Английският гранд е едва на 14-о място в класирането на Висшата лига.

В медиите на Острова пък се появи информация, че изпълнителният директор Омар Берада, придружен от членове на Борда на директорите на Юнайтед, е пътувал до Барселона, за да разговаря с Шави.