Колумбиецът Хуан Фернандо Кинтеро бе големият герой на Ривър Плейт за обрата срещу Бока Хуиорс при успеха с 3:1 след продължения на „Сантяго Бернабеу“ в реванша от финала за Копа Либертадорес и днес името му се споменава по цял свят. „Милионерите“ спечелиха най-престижната клубна надпревара на Южна Америка за четвърти път. Само преди година имаше слухове, че високият 169 сантиметра колумбиец е бил предложен на Левски.

Кинтеро е сочен за копие на аржентинските легенди Лионел Меси и Диего Марадона заради ръста си, техниката и поразяващия ляв крак. Халфът влезе в 58-ата минута, когато "милионерите" изоставаха с 0:1 на "Бернабеу" в Мадрид. Той бе с основна заслуга за обрата в този най-значим финал между двата аржентински гранда. Колумбиецът започна атаката за изравнителния гол, след което сам вкара втория в продължението и бе избран играч №1 на финала.

От трибуните в Мадрид гледаше Лионел Меси, а аржентинецът настояваше преди 4 години пред ръководството на Барселона да вземе Кинтеро, но до трансфер тогава не се стигна.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кинтеро събира погледите през 2013 година, когато става шампион на Южна Америка до 19 години. Тогава той е избран за играч номер 1 на турнира, в който отбелязва пет гола. Това му носи трансфер в Пескара, откъдето го продават за 5 милиона евро на Порто.

С “драконите” колумбиецът изиграва 42 мача и вкарва шест гола. Пратен е под наем в Рен, откъдето искат да го задържат, но португалците отказват и го пращат в родината му, където игра за Индепендиенте (Меделин), преди на 24 януари тази година да се присъедини към Ривър Плейт.