Наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се изказа изключително ласкаво за Димитър Бербатов след победата с 3:1 над Тотнъм, изкачила "червените дяволи" на върха в Англия.

"През цялото време Бербатов беше невероятен. Той имаше три опита - един блокиран и два над гредата. Бербатов е велик футболист", заяви шотландският спец след срещата.

Въпреки че не успя да вкара попадние на бившия си тим, Митко изработи ситуацията, при която Патрис Евра бе фаулиран за дузпа. Бербо изведе с пета французина, който бе фаулиран от Асу-Екото, а от бялата точка Райън Гигс реализира.

"Бербатов е страхотен играч, но понякога се получава така, че ако един футболист, който струва 30 милиона, не вкарва по три гола на мач, получава критики. Това е част от живота тук", каза Сър Алекс.

Спецът потвърди, че Уейн Рууни пропуска остатъка от сезона заради поредната контузия, която е получил. "Вероятно ще са му нужни две или три седмици за възстановяване, защото има травма в слабините", заяви Сър Алекс.

"Доволен съм, че излязохме на първото място. Остават два мача, трябва да вземем максимума", каза още наставникът на Манчестър Юнайтед. /БЛИЦ