Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обеща, че нападателят Димитър Бербатов ще получи шанс за изява в мачовете до края на сезона, въпреки че остана на пейката при вчерашното равенство 1:1 с Бенфика в Шампионската лига.
 
Бербатов се появи в игра само един път през този сезон. Той влезе като резерва през второто полувреме при победата с 2:1 над Уест Бромич в първия кръг на Висшата лига.
 
“Изпитвам големи трудности заради многото качествени нападатели, които имаме. Майкъл Оуен е тук, Федерико Македо и Маме Бирам Диуф също. Дани Уелбек няма да играе и следващата седмица, но след това ще се завърне. Не ми е лесно. Димитър се справя прекрасно на тренировките. Много е мотивиран и концентриран. Той ще получи своите шансове до края на сезона. В това няма съмнение”, заяви Фъргюсън след мача с Бенфика.
 
“Андерс Линдергаард се справи страхотно. Ще го редуваме на вратата с Де Хеа. Давид ще играе срещу Челси в неделя. Андерс вероятно ще пази срещу Лийдс във вторник, но това зависи от ситуацията с Бен Еймъс, който също се нуждае от игрово време.”
 
“Давид де Хеа направи чудесен мач в събота срещу Болтън е реших да му дам почивка. Английското първенство е тежко, а той е млад вратар и трябва да го пазим. Двубоят срещу Бенфика бе удобно възможност Давид да си почине,” обяви Сър Алекс./БЛИЦ