Легендата Кени Далглиш пое закъсалия Ливърпул. Любимецът на феновете дебютира днес в мач за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед. Срещата е от 15,30 часа.

Интересни факти свързват Далглиш с мениджъра на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън.

*Двамата шотландци се познават още от края на 60-те години. Те са играли мач един срещу друг, когато Алекс е част от състава на Рейнджърс, а 18-годишният Кени започва да се налага в Селтик.
”Фъргюсън казва, че е вкарал гол в онзи мач, но аз не мисля така. Ние спечелихме. Единственото, което помня са лактите на Алекс, бяха доста неприятни”, пише години по-късно Далглиш в автобиографията си.

*Отборите на двамата треньори винаги са правели здрави мачове, но това не им пречи да останат приятели. Фъргюсън е един от първите, които успокояват Далглиш след трагедията на “Хилсбъро” и праща фенове на Манчестър Юнайтед да изкажат съболезнования към опечалените на “Анфийлд”.
”Кени, бих помогнал с каквото мога”, казал Фъргюсън тогава.
”Докато съм жив, няма да забравя жеста на Алекс”, пише Далглиш в книгата си.

*Когато Далглиш играе своя мач номер 100 за Шотландия Фъргюсън е временен треньор (селекционерът Джок Стейн умира внезапно) и му дава капитанската лента.

*Сър Алекс е първият човек, на когото Далглиш звъни, за да сподели, че няма да може да играе на четвърто поредно световно първенство през 1986-а заради контузия.