Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън не се притеснява от факта, че почти всички смятат неговия тим за аутсайдер срещу Барселона във финала на Шампионската лига. Шотландецът е убеден, че разполага със също толкова добри играчи, с каквито и каталунците, и те могат да триумфират на “Уембли” на 28 май (събота) от 21:45 часа българско време.

Според Фъргюсън, ако неговите футболисти успеят да неутрализират триото Шави – Меси – Иниеста, то Юнайтед със сигурност ще победи Барселона и ще спечели Шампионската лига.

"Разполагаме с играчи, които могат да предизвикат много грижи за всеки един отбор. Да се надяваме, че тези атакуващи футболисти ще създадат такива проблеми на Барселона, които всеки си мисли, че те ще създадат на нас. Всички признават какъв страхотен отбор е Барселона, но Манчестър Юнайтед също е на този финал. Това, което трябва да направим на финала, е да намерим решение на проблема Шави - Меси - Иниеста. Те са изключителни футболисти, но и ние също имаме такива", заяви Фъргюсън.

“Непрекъснато се говори, че този отбор на Манчестър Юнайтед не бил достатъчно добър, че не притежавал това или онова. Но ние отбелязахме повече голове от всеки друг. Формата ни на "Олд Трафорд" бе великолепна. Нямаме загуба в Европа. На финал в Шампионска лига сме и ни трябва само още една точка за титлата. Тези играчи ми дадоха всичко”, допълва шотландецът, който не се страхува и за бъдещето на клуба.

Фъргюсън вярва, че гръбнакът на тима в близките години ще бъдат играчи като Рууни, Чичарито, Андерсон и Нани. “Работихме много за привличането на тези млади таланти в клуба. Това обаче не означава, че ще престанем да произвеждаме млади футболисти. Мисля, че има няколко играчи в сегашния юношески отбор, които се спряват много добре. Знаете, че имаме няколко отлични футболисти на добра възраст. Например Чичарито, който е на 22 години, Джони Еванс и Дарън Гибсън, които са на по 23 и 21-годишният Крис Смолинг. Това гарантира бъдещето на клуба", каза още 69-годишният сър Алекс. /БЛИЦ