Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не спести похвалите си към Димитър Бербатов, който изигра страхотен мач срещу Уигън и се отчете с хеттрик за убедителната победа с 5:0.

"Още преди няколко седмици казах, че някой ще пострада", коментира доволният спец след края на двубоя, игран пред 75 183 зрители на "Олд Трафорд".

След днешната категорична победа Манчестър Юнайтед събра 45 точки, с колкото е и лидерът Манчестър Сити. "Гражданите" обаче са с по-добра голова разлика и остават на върха и след този кръг, наричан "Боксинг дей".

"Много се радвам за Бербатов. Това беше подходящия мач за него. Имах нужда от височината му при статичните положения. С хеттрика днес доказа своята тежест. А и това помага много за самочувствието ни. Димитър нямаше късмет с мачовете като титуляр от началото на сезона, тъй като имах на разположение Уелбек, Рууни и Ернандес. Така че много съм щастлив за Бербатов и за това, което направи днес", добави Сър Алекс.

"Отново намираме добрата си форма. Радвам се, че създаваме голови положение почти от всяка позиция. Така искам да бъде. Ако сме лидери на Нова година, или пък сме с равни точки със Сити на върха, ще бъда много щастлив", каза още именитият шотландец.

На 31 декември "червените дяволи" приемат Блекбърн, а на 1 януари "гражданите" гостуват на Съндърланд.