Сър Алекс Фъргюсън изкара Димитър Бербатов виновен за равенството на Манчестър Юнайтед 3:3 срещу Базел в домакинския мач от груповата фаза на Шампионската лига.
Бербо влезе като резерва десетина минути преди края, а в последните секунди пропусна от малък ъгъл на отбележи победния гол. Ударът му се заби във външната страна на мрежата, макар че повторенията ясно показваха, че нападателят е бил в засада.
 
„Когато погледнете характера на нашия клуб и историята, не е изненада, че успяхме да изравним резултата, след като губехме с 2:3. Даже можеше и да спечелим. Бербатов имаше страхотен шанс в допълнителното време. Ако беше подал топката, Нани просто трябваше да я вкара във вратата”, сподели пред клубната телевизия на Юнайтед шотландският специалист.

Двубоят тръгна отлично за “червените дяволи”. Те поведоха с 2:0, но после швейцарците вкараха три попадения. Едва в 89-ата минута Ашли Йънг изравни с глава.

„Страхувах се от най-лошото. Някои неща от играта ни в атака през първото полувреме бяха фантастични, но отзад бяхме отпуснати и гостите създаваха шансове. Имахме късмет, че ни вкараха още голове. И ние можеше да реализираме четири или пет. Казахме на играчите на почивката, че трябва да направят този мач лесен или труден за себе си. И го направиха труден. Атакуващият инстинкт на отбора показа, че сме незащитени в халфовата линия и защитата. Има тенденция да се наслаждаваме на атаката, но в големите мачове трябва да се защитаваш по-добре и да си концентриран. Бранителите определено могат да играят по-стабилно”, добави Фъргюсън.