Димитър Бербатов няма да вземе участие в днешния мач на Манчестър Юнайтед срещу Уулвърхемптън. Двубоят от 15-ия кръг на Висшата лига стартира в 17:00 часа на "Олд Трафорд".

Митко не фигурира в стартовите единадесет на "червените дяволи", няма го и на резервната скамейка. Както е известно, българският нападател получи контузия в глезена при загубата с 1:2 след продължения от Кристъл Палас за "Карлинг Къп" на 30 ноември, след което пропусна гостуването на Астън Вила (1:0) и решителния мач с Базел, загубен с 1:2 и довел до сензационното отпадане на Манчестър Юнайтед от Шампионската лига.

В навечерието на двубоя с Уулвърхемптън информациите от Острова бяха, че Митко вече тренира с топка и се очакваше поне да бъде сред резервите. В крайна сметка обаче Сър Алекс Фъргюсън е решил да не разчита на българина.

Шотландският спец не може да използва още заради контузии Неманя Видич, Хавиер Ернандес, Андерсон, Майкъл Оуен и Том Клевърли. Сръбкият защитник е със скъсани коленни връзки от мача с Базел и е аут до края на сезона.

За домакинството на "вълците" Сър Алекс залага в атака на звездата Уейн Рууни и Дани Уелбек. Преди двубоя "червените дяволи" заемат 2-ото място във временното класиране с актив от 33 точки. Лидерът Манчестър Сити има 38, като в понеделник му предстои тежко гостуване на Челси. Уулвърхемптън е на 16-ата позиция с 14 точки.

Юнайтед има лоши спомени от последния си мач с "вълците", загубен с 1:2 като гост на 5 февруари.

Стартовият състав на Манчестър Юнайтед:
Давид Де Хеа, Крис Смолинг, Джони Еванс, Рио Фърдинанд, Патрис Евра, Антонио Валенсия, Фил Джоунс, Майкъл Карик, Нани, Уейн Рууни, Дани Уелбек
Резерви: Андерс Линдегаард, Езекил Фрайърс, Дарън Гибсън, Джи-Сунг Парк, Райън Гигс, Ашли Йънг, Федерико Македа