Легендарният футболен мениджър сър Алекс Фъргюсън стана доживотен почетен член на Айнтрахт (Франкфурт). 

Инициативата стартира след мача от Лигата на конференциите между немския клуб и Абърдийн (отборът, в който Фърги започна треньорската си кариера), а контактите продължиха, след като делегация на германския клуб пристигна на Острова и отдаде чест на именития шотландец.

82-годишният Фъргюсън неколкократно е пресичал пътища с клуба от Западна Германия. Първият случай е през далечната 1960 година, когато той е още юноша. По това време любимият му клуб Рейнджърс играе с Айнтрахт в полуфиналите за Купата на европейските шампиони. Във финала на "Айброкс" немците губят с 3:7 от Реал (Мадрид).

През 1967 година, вече като футболист на Рейнджърс, Фъргюсън вкарва хеттрик срещу Айнтрахт. През сезон 1979/80, когато е мениджър на Абърдийн, отстранява германския клуб с 2:1 по пътя си към трофея в турнира за Купата на УЕФА.

Шотландецът обясни, че все още има един много добър приятел в Германия. Това е бившият старши треньор на Фрайбург и Волфсбург Екхард Краутцун. Двамата се запознават по време на треньорски семинар през 1973 година.

"Много добри приятели сме от доста дълго време. Той често идва да ме види. Той е футболен фанатик. Наскоро трябваше да му търся билети за гостуването на Айнтрахт на Абърдийн", коментира бившият мениджър на Манчестър Юнайтед.

Той добави, че през лятото ще отиде до Германия за Евро 2024. Мачът на октриването е на 14 юни в Мюнхен и противопоставя домакина Германия на Шотландия.

"Ще гледам този мач на живо. Шотландия не е слаб отбор, а шотландските фенове са просто фантастични", каза още Фъргюсън.