Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че е използвал Димитър Бербатов на грешна позиция през първия сезон на българина на "Олд Трафорд".

"Последният сезон бе странен за Бербатов. Не го използвах по правилния начин и той затова не бе достатъчно полезен. Сега обаче вече знам къде точно трябва да го поставя - на върха на атаката като централен нападател. Там Бербатов е най-силен", заяви Сър Алекс при кацането на "червените дяволи" в Германия.

"Доволен съм от всички футболисти, които се стараят не само в тренировките, но и в контролите. Искам обаче да отлича Оуен, чийто стил на игра пасна идеално на отбора ни. С него, Рууни и Бербатов, както и талантливият Македа, оформяме отлична атака", заяви мениджърът.

На аерогарата в Мюнхен Сър Алекс добави, че е изключително доволен от подготовката до момента и смята, че липсата на Кристиано Роналдо ще бъде преодоляна.

Митко и компания приключиха турнето си в Азия като вчера победиха в последната си контрола с 8:2 китайския Хангджоу Грийнтаун. В този мач Бербо се отчете с отлични изяви, вкара гол и подаде за три от попаденията.

"Червените дяволи" продължават лятната си подготовка на германска земя като ще вземат участие в приятелския турнир "Ауди Къп", който ще се проведе на "Алианц Арена" в Мюнхен. В сряда от 19:30 часа Манчестър Юнайтед ще мери сили с Бока Хуниорс (директно по btv). В другата среща един срещу друг се изправят Байерн и Милан. В четвъртък пък загубилите в първите мачове ще играят за третото място от 19:30 часа, а финалът между победителите от първия кръг е от 21:30 часа. /БЛИЦ