Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън стана поредният специалист, който застана зад идеята да бъдат въведение видео повторения, които да помагат на съдиите в спорни ситуации.

Изказването на шотландския специалист дойде след скандалното класиране на Франция на световното първенство след игра с ръка на Тиери Анри в баража срещу Ейре.

“Съчувствам на Трапатони. Той бе подготвил добре отбора си, който се представи великолепно. Като треньор не можеше и да иска повече и въпреки това победата им бе отнета. Но такива неща се случват и това лиши някои наши играчи от възможността да играят на финалите на световно първенство, което е безценен опит. Пред две седмици Дрогба повали Уес Браун в наказателното поле, което може да коства титлата на Манчестър Юнайтед. Всичко това показва колко важни са решенията, които трябва да взимат реферите.

Съдията, който иначе се справи блестящо с мача, просто не видя ситуацията с Анри. Тук опираме до въпроса за използване на техниката. Докато ФИФА не промени отношението си, не можем да направим нищо. Просто трябва да ги убедим да го направят. Сигурен съм, че всеки мениджър на света е на същото мнение", каза Фъргюсън./БЛИЦ