Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Великият Сър Алекс Фъргюсън се просълзи при прочувствената си прощална реч, която изнесе пред пълните трибуни на "Олд Трафорд" малко преди Манчестър Юнайтед да получи рекордната си 20-а титла на Англия. "Червените дяволи" биха с 2:1 Суонзи тази вечер в мач, който беше последен за легендарния шотландец в Театъра на мечтите. След 26 години начело на славния клуб Фъргюсън обяви оттеглянето си и отстъпва поста на Дейвид Мойс. Преди срещата всички на "Олд Трафорд" бяха на крака, за да изпратят с аплодисменти Сър Алекс. Двата отбора пък направиха шпалир на 71-годишния шотландски мениджър в последния му домакински мач начело на Юнайтед. Невероятното изживяване на стадиона трудно би могло да се опише.

А още по-вълнуващо беше след последния съдийски сигнал, когато Фъргюсън се сбогува с всички с микрофон в ръка, отново беше бурно аплодиран, след което пръв вдигна последния си шампионски трофей, който е 13-и за него.

"Нямам подготвена реч за този случай. Ще опитам да пресъздам това, което ми идва от сърцето, ще говоря свободно. Искам да ви обясня какво значи този клуб за мен. Благодаря ти, Манчестър Юнайтед. Благодаря на директорите, лекарите, служителите, футболистите, невероятните фенове... кланям се пред всички. Благодаря ви. Вие бяхте най-фантастичното преживяване в живота ми. Всички сте страхотни хора и сте част от моя живо", започна Фърги, който трудно сдържаше емоциите си.

"Отказването ми не значи край на живота ми с клуба. Ще мога да се наслаждавам, гледайки отбора. Той ще продължи да е част от моя живот. Ако мислите, че тези голове в последните минути, обратите, които сме постигали, дори загубите - всичко говори, че това е един велик клуб. Беше невероятно изживяване да работя тук. Имах възможност да ръководя някои от най-великите играчи в света. Всички тези футболисти днес представиха отбора по правилния начин. Спечелиха титлата по фантастичен начин. Браво на футболистите", каза шотландецът.

"Преди да започна да плача като малко дете, искам да изкажа уважението си към Пол Скоул, който се отказва днес. Той е невероятен играч, един от най-великите. Пожелавам ти приятно пенсиониране, но знам, че също като мен ще бъдеш наоколо, дразнейки ме", обърна се Сър Алекс с усмивка към Скоулс.

"Пожелавам и бързо оздравяване на Дарън Флетчър. Всички играчи дават най-доброто и винаги играят със сърце за Манчестър Юнайтед. Пожелавам на футболистите успех в бъдещето. Знаете колко сте добри, каква фланелка носите и кои хора са тук. Не разочаровайте самите себе си. Сега се прибирам. Благодаря ви пак, от името на цялото семейство Фъргюсън. Всички са тук - 11-те ми внуци. Благодаря ви. Благодаря и на жена ми Кати, която има съществен принос за всичко, което постигнах в кариерата си. Обичам ви", каза още на раздяла развълнуваният Фъргюсън, добавяйки пълната си подкрепа към новия мениджър Дейвид Мойс.