Мениджърът на лидера във Висшата лига Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви, че неговите възпитаници имат всички шансове да победят преследвачите си Арсенал и Челси в следващите два кръга и така да се поздравят с 19-а рекордна титла в Англия. След победата днес с 1:0 срещу Евертън на „червените дяволи” са им нужни още 7 точки, за да спечелят титлата и шотландецът иска отбора да спечели 6 пункта именно срещу двата си основни конкурента.

"Нещото, което ме дразни доста напоследък е, че медиите продължават да говорят как ние имаме да играем с Арсенал и Челси, сякаш ще загубим от тях ... защо да не спечелим и двата мача? Както казах и на момчетата, забравете тези безсмислици. Просто печелете мачовете и всичко ще е наред, главите високо и никакви празненства, преди да сме си свършили работата. Остават ни още четири мача и гледайки как играят моите момчета, аз смятам, че в крайна сметка ние ще успеем".

Фъргюсън не пропусна да похвали за пореден път Хавиер Ернандес, който вкара гола за победата срещу „карамелите”. "Ние не очаквахме такова представяне от него през първия му сезон при нас. Смятахме да го въведем в нещата, а след това той да се адаптира към английския футбол и да подобри физическата си форма. Той обаче вече направи тези неща. Той идва всеки ден в 9:00 часа сутринта и е последният, който си тръгва от базата ни, така че момчето е отдадено на 100%", сподели още шотландецът. /БЛИЦ