Манчестър Юнайтед постигна трудна победа като домакин срещу Евертън с 1:0 в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Голмайсторът на “червените дяволи” Димитър Бербатов остана за втори пореден път извън групата на отбора. БЛИЦ по-рано ви съобщи, че Митко отново има проблем с футболна болест и вероятно ще се стигне до операция след края на сезона. Спасител на Юнайтед днес бе Хавиер Ернандес. Мексиканският нападател донесе трите точки на “червените дяволи” с единствен гол в 84-ата минута. Преднината на Манчестър Юнайтед на върха е вече 9 точки. Челси, който е с 64 точки, играе по-късно днес с Уест Хям у дома. Арсенал, който също има 64 точки, гостува на Болтън в неделя. Дори и Челси и Арсенал да спечелят мачовете си преднината на “червените дяволи” отново ще стане 6 точки четири кръга преди края на сезона в Англия.

Още в 6-ата минута Уейн Рууни можеше да даде реализира, но изстрелът му премина на сантиметри от лявата греда на вратата на Евертън. В следващата атака Леон Осман от “карамелите” стреля, но топката излезе в аут. В 21-ата минута дойде и най-чистото положение за домакините. Рууни проби и центрира остро в наказателното поле на Евертън, където Хавиер Ернандес засече топката, но Хауърд отрази. До края на полувремето нови пропуски на Чичарито, Гибсън и Нани лишиха Юнайтед от логично предимство в резултата.

През втората част “червените дяволи” продължиха да имат териториален превес, но гостите играеха добре подредено в защита и успяваха да отбият всички опити на домакините да стигнат до попадение. В 69-ата минута Джак Родуел стреля, но Ван дер Сар изби в корнер. В 74-ата минута влезлият като резерва Майкъл Оуен стреля от около 4 метра, но нацели лявата греда на Хауърд. Отново бившият страж на „червените“, минути по-късно спаси и удар с глава на Чичарито.

В 84-ата минута гостите от Евертън допуснаха една от малкото си грешки в защита. Антонио Валенсия проби отдясно, Силвен Дистен закъсня да го догони, халфът на Юнайтед центрира в наказателното поле на задната греда, където Ернандес скочи и с глава прати топката във вратата. При попадението остана съмнение за засада на мексиканеца, но при повторенията се вижда, че Чичарито по-скоро е на една линия с бранител на “карамелите” и дори защитникът покрива изцяло засадата.

Манчестър Юнайтед - Евертън 1:0
1:0 Хавиер Ернандес (84)

Манчестър Юнайтед: 1.Едвин ван дер Сар, 5.Рио Фърдинанд, 20.Фабио да Силва, 22.Джон O'Шей (58 - Патрис Евра), 23.Джони Евънс, 8.Андерсон, 17.Нани (63 - Майкъл Оуен), 25.Луис Антонио Валенсия, 28.Дарън Гибсън (75 - Райън Гигс), 10.Уейн Рууни, 14.Хавиер Ернандес

Евертън: 24.Тим Хауърд, 6.Фил Ягиелка, 3.Лейтън Бейнс, 15.Силвен Дистен, 2.Тони Хибърт, 23.Самус Колеман (75 – 19.Гай), 18.Фил Невил, 21.Леон Осман, 7.Диняр Билялетдинов (46 – 28.Аничебе), 26.Джак Риджуел, 16.Джърмейн Бекфорд (46 – 17.Тим Кейхил)

Стадион: "Олд Трафорд"
Съдия: Питър Уолтън
Жълти картони: Андерсон (Манчестър Юнайтед); Тим Хауърд, Тим Кейхил (Евертън)