Сър Алекс Фъргюсън похвали Димитър Бербатов след първата контрола на Манчестър Юнайтед от предсезонната подготовка. “Червените дяволи” биха южноафриканския Ама Зулу с 1:0 с гол на Македа, а нашето момче асистира за попадението. Бербатов започна като титуляр, а в атака си партрираше с Федерико Македа и Хавиер Ернандес.

Българският нападател изигра силен мач, като беше близо до отбелязването на страхотен гол. В 41-ата минута Бербо стреля от фаул, но топката се отби в стената. При последвалия корнер Митко отправи великолепен изстрел от воле, но вратарят на африканците успя да спаси със сетни усилия.

„Не е нужно да хваля качествата на Димитър. Той е фантастичен талант. Вярно е, че през миналия сезон не игра достатъчно. За Бербатов е трудно на неговата възраст да приеме второ място в нападателната линия. Играчи като Рууни, Чичерито, Уелбек бяха преди него миналия сезон. Бе трудно, но за да бъда честен към него, днес той се представи добре и се справи много добре при първия гол. Момчето очевидно иска да напусне. Това е друг въпрос. За мен е лесно. Ако той остане, ще бъде щастлив. Ако някой дойде за него и Димитър иска да напусне, ще го приемем”, заяви Фъргюсън.