Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не пропусна да похвали Димитър Бербатов след двата му гола срещу Блекпул за победата с 3:2 след обрат. “Мандарините” водеха с 2:0 на почивката, но в последните 20 минути на мача Юнайтед първо намали чрез Бербатов, след това Хавиер Ернандес изравни, а Бербо вкара победния гол в 88-ата минута.
 
“Чувството на Бербатов за пласиране и пробивите му са фантастични. В тези ситуации той е невероятен и притежава страшен талант. Има огромно влияние върху играта на отбора. Можеше да вкара четири гола. До момента има прекрасен сезон. Вторият гол на Берба бе като произведение на композитор. През цялото време му крещях да подаде на Чичарито. Но той показа увереност в способностите си и сам завърши атаката”, заяви Сър Алекс.
 
Световните медии също засипаха с похвали Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед.
 
Агенция АФП нарича българския нападател Краля на гола и пише, че първото попадение на Бербатов е било вдъхновението на Манчестър Юнайтед за обрата. Английският таблоид “Сън” си играе да думи с името Димитър и английската дума за непобедими – invincibles. Заглавието на вестника е “Dimvincibles”.
 
Авторитетният футболен сайт Goal.com и неговите читатели обявиха Бербо за играч на мача. На българския нападател е поставена оценка 7,5. Такава от всички футболисти, взели участие в срещата, са получили само Хавиер Ернандес и Чарли Адам, който асистира за двата гола на Блекпул.
 
Интернет страницата на “Скай Спортс” определя втория гол на Димитър Бербатов като най-важния момент в мача. Играта на българина е оценена с 8. Със същата оценка са Рафаел да Силва, Райън Гигс, Хавиер Ернандес и Гари Тейлър-Флетчър от Блекпул.
 
“Дейли Мейл” обяви българския нападател за спасителя на Манчестър Юнайтед. Според “Гардиън” Бербо е потопил Блекпул. “Берба имаше една от онези невзрачни вечери, докато не изригна както той може”, пише “Манчестър Ивнинг Нюз”./БЛИЦ