Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън изрази оптимизъм за класирането на 1/4-финалите в Лига Европа, въпреки снощната срамна загуба с 2:3 от Атлетик (Билбао) в първата среща на "Олд Трафорд".

Шотландецът е разочарован от слабата игра на отбора си в защита, като добави, че испанците са победили заслужено.

"Атлетик (Билбао) заслужено ни победи, тъй като игра по-добре от нас в този мач. Смятам, че представянето ни в отбрана не беше на нужното ниво. В голяма част от мача ние бяхме притиснати в собствената ни половина. В нападение имахме някои добри прояви и като цяло се получи доста отворен мач. Тимът от Билбао обаче бе по-добрият на терена. Въпреки това вярвам, че все още можем да продължим напред", коментира Сър Алекс след поражението.

"Видя се, че можем да променим играта си в хода на мача, но най-важното е да се защитаваме по-добре. Може би трябва да пусна Рио Фърдинанд в реванша, но дано това не наруши ритъма ни в първенството", заяви още Фъргюсън.

"Вторият гол на Атлетик падна след чиста засада. При третия, съдията каза на футболистите, че играта трябва да бъде спряна, защото не можеш да играеш без обувка, след като Патрис Евра остана без едната. Това не се случи и междувременно получихме гол", изрази недоволството си към съдийството Фъргюсън.