Байерн е истински кошмар за Арсенал и го потвърди в Лондон, след като за трети пореден мач победи „топчиите” с резултат 5:1 в Шампионската лига и ги вкара в няколко негативни класации. Преди този сезон баварците бяха спечелили с 5:1 на свой терен срещу този съперник през ноември 2015 година в мач от груповата фаза.

„Артилеристите” отпаднаха на 1/8-финалите в най-престижния европейски клубен турнир за седми пореден сезон. Те не са прескачали тази фаза на надпреварата от 2010 година, но сега отпаднаха след две унизителни загуби и общ резултат 2:10.

Досега нито един английски тим не е отстраняван от „турнира на богатите” с такава разлика. Това е вторият най-голям общ резултат, с който отбор е изхвърлен във фазата на елиминациите на Шампионската лига. Байерн елиминира Спортинг (Лисабон) през 2009 година с общ резултат 12:1 и това е рекордът в класацията.

„Топчиите” допускат пета поредна домакинска загуба в елиминации на Шампионската лига и записват второто си най-тежко поражение у дома от 19 години насам след 0:5 от Челси през ноември 1998 година в турнира за Купата на Лигата в Англия. Това е и най-тежката домакинска загуба на "артилеристите", откакто те приемат съперниците си на „Емирейтс”.

Червеният картон на Лоран Косшчелни е 18-и за „топчиите” в Шампионската лига и по този показател те са втори след Ювентус (22 червени картона). Без французина в състава си пък „артилеристите” са инкасирали 9 попадения от Байерн, а с него в редиците си са допуснали само един гол.

Това бе 11-а домакинска загуба на Арсенал в Шампионската лига от 62 мача на свой терен, но 7 от тези поражения са във фазата на елиминациите.

Байерн пък изравни рекорд на Барселона за най-много реализирани голове във вратата само на един съперник в евротурнирите. Каталунците са вкарали 27 попадения срещу Селтик, а баварците направиха това срещу Арсенал – г.р. 27:13. Играчите на немския колос за седми път вкарват по 5 и повече голове в мачове от елиминациите на турнира. Те са лидери в тази класация, следвани от Барселона с 4 такива срещи.

Германският гранд се класира за шести пореден път и общо 16-и рекорден на 1/4-финалите, а Ариен Робен пък се разписа във всеки един от трите мача, в които е играл срещу Арсенал в най-престижния европейски клубен турнир.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА