Мениджърът на Съндърланд Мартин О’Нийл сравни голмайстора на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси с голямата звезда на Барселона Лионел Меси. 60-годишният специалист, чийто отбор загуби през уикенда от „червените дяволи” с 1:3 на „Олд Трафорд”, смята, че холандският национал Ван Перси играе същата роля за Юнайтед, както и аржентинецът Меси за Барселона.

„Юнайтед даде наистина огромна трансферна сума за играч, който имаше договор за още една година. Тази покупка обаче е велика. Ще бъде ли Барселона толкова добър тим, ако Меси не играе? Броят на головете на Меси е невероятен. Барселона е много добър тим, но Меси е истински талисман за него. Ван Перси също даде огромно преимущество на Юнайтед. С този играч в състава си те винаги могат да печелят мачовете си”, сподели наставникът на „черните котки”.

„Ако Ван Перси запази формата си и остане здрав, Юнайтед има огромен шанс да спечели шампионската титла. Той не се нуждае от много време, за да отбележи гол. Това дава на един тим огромна доза самочувствие”, допълни О’Нийл.