Срутилата се козирка на стадион "Гролш Весте" в Енсхеде, където играе българският национал Николай Михайлов, взе жертва. Това обяви кметът на холандския град Петер ден Уудстен на специална пресконференция.

Освен това са ранени 14 души, като 11 от тях са настанени в болница, а състоянието на двама е извънредно тежко и животът им е в опасност.
Личността на загиналия не бе оповестена, тъй като близките му все още не са информирани. Бройката на ранените обаче може да се увеличи, тъй като под руините на срутилата се козирка се предполага, че има още хора. Все още не е ясно и основната причина, довела до срутването.

“От 10 различни медии чух различни слухове, но не мога да потвърдя нито един от тях. Няма никаква видима причина за случилото се”, сподели кметът Петер ден Уудстен.

По-рано днес козирка на стадиона на Твенте, където играе българският национал Николай Михайлов, пропадна и затрупа хора. Съоръжението в Енсхеде се реконструира и вероятно това е довело до рухването на част от покрива.

Затрупани са работници, които извършвали ремонтни дейности на въпросното място, както и случайни минувачи. Една от версиите е, че 2 от поддържащите колони не са издържали на тежестта и така се е стигнало до нещастния случай. /БЛИЦ