Козирка на стадиона на Твенте, където играе българският национал Николай Михайлов, пропадна и затрупа хора. Съоръжението в Енсхеде се реконструира и вероятно това е довело до рухването на част от покрива.
3.JPG
Таванът на една от трибуните на стадион "Гролш Весте" се срути по-рано през деня, съобщава "Де Телеграф".

На мястото моментално са пристигнали около 25 линейки, екипи на полицията и пожарната, които правят всичко по силите си да измъкнат пострадалите.

Затрупани са работници, които извършвали ремонтни дейности на въпросното място, както и случайни минувачи.

Две от поддържащите колони не са издържали на тежестта и така се е стигнало до рухването на козирката. 

Някои от хората вече са извадени, а други все още са под руините. Засега няма повече информация и не се съобщава за жертви. Към 14:30 часа бройката на ранените е 12. Те са откарани с хеликоптер в болница.

"Част от покрива рухна. Има хора под отломките, но не знаем колко са точно", сподели говорител на местната полиция, добавяйки, че към момента не може да каже дали има жертви.

Ремонтните дейности са част от проекта на ръководството на Твенте за реновация на 32-хилядния стадион. Клубът на българския национал Николай Михайлов играе мачовете си на него от 1998 година насам. Тогава "Гролш Весте" беше с капацитет от само 13 500 души, но постепенно достигна до досегашните си размери.

Футболистите на Твенте останали шокирани, след като научили неприятната новина на лагера си в Зееланд, близо до границата с Белгия. Там Николай Михайлов и съотбониците му са на подготвителен лагер преди началото на новия сезон.