Бъдещият нов собственик на английския Челси Тод Боули е в Лондон и днес се очаква да присъства на „Стамфорд Бридж“ за домакинския мач на „сините“ срещу Уулвърхемптън от 36 кръг на Висшата лига. Двубоят започва в 17:00 часа.

Лондончани рано тази сутрин официално обявиха, че има постигнато споразумение с американския богаташ. Очаква се финализирането на сделката по прехвърлянето на собствеността на Челси да стане до края на месеца.

Голямото предизвикателство пред консорциума, начело с Боули ще е да задържи високо нивото на „сините“ и да отговори на очакванията на публиката за конкуренция с топ отборите в Европа. В момента Челси заема трето място във Висшата лига с 66 точки, а четвъртият Арсенал е с три по-малко – 63.

Преди ерата на Роман Абрамович, която започна през 2003 година, Челси бе ставал шампион на Англия само веднъж – през 1955-а. След това тимът спечели пет титли, като за последно триумфира през 2017-а.

Сега първият шанс за Челси да грабне трофей е през следващия уикенд, когато се изправя срещу Ливърпул във финала на турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия.