Роман Абрамович е на път да саботира изключително важни преговори, които привлякоха вниманието на значителна част от световната общественост. Руският богаташ е съвсем близо до провалянето на сделката за продажбата на Челси.

Както е известно, „сините“ бяха обявени за продажба, след като британското правителство наложи сериозни рестрикции върху клуба заради Абрамович и неговите близки отношения с руския президент Путин. Санкциите влязоха в сила заради началото на военните действия от страна на Русия на територията на Украйна.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Крайният срок за продажбата на Челси е 31 май. В момента обаче сделката изглежда на ръба на провала. Причината е, че 55-годишният Абрамович настоява новият собственик да му възстанови 1,6 милиарда паунда, които неговата компания „Fordstam Limited“ е отпуснала на лондонския футболен клуб във вид на заем. Първоначално бившият губернатор на Чукотка беше обявил, че се отказва от сумата.

Ако Челси не бъде продаден в обявения срок, клубът ще трябва да обяви фалит и да прекрати съществуването си. Така ще бъде сложен край на 117-годишната история на клуба от „Стамфорд Бридж“.

Още повече, че Роман Абрамович има последната дума при одобряването на новия собственик Челси. В последните дни руският милиардер постоянно променя условията по сделката, вдигайки цената на клуба.