Ювентус елиминира Монако и се класира за полуфиналите на Шампионската лига. „Бианконерите” продължават за четвърти път след минимална победа с 1:0 в първата среща.  Те са били елиминирани в четири случая при такъв резултат като домакини. Веднъж обаче италианският тим печели и трофей при такъв развой, след като през сезон 1976/77 финалът в УЕФА Къп се провежда в два мача на разменено гостуване. „Старата госпожа” тогава побеждава Атлетик (Билбао) с 1:0 у дома и губи с 1:2 в Испания, а заради правилото за гол на чужд терен трофеят отива в Торино.

Монако пък отпада за пети път, когато е губил с 0:1 като гост в срещи на елиминации. За последно тимът отпадна в елиминации след поражение с 0:1 като гост през сезон 2006/07, когато завърши 1:1 с Базел на стадион „Луи II” в среща от 1/16-финалите на Лига Европа.
„Монегаските” не можаха да стигна до първия си полуфинал от сезон 2003/04, когато за първи и единствен път играха на финал, но го загубиха от Порто.

Ювентус пък продължава добрата традиция. Тимът загуби само един от последните си осем мача срещу френски съперници (4 победи и 3 равенства). Ювентус е печелил всичките си 11 дуела срещу френски тимове в елиминации. От седем сблъсъка срещу италиански тимове в елиминации Монако е продължавал напред само веднъж. Това се случи през сезон 1991/92, когато елиминира Рома с общ резултат 1:0 на 1/4-финалите във вече несъществуващия турнир КНК (Купа на носителите на национални купи).
"Бианконерите" вече са на първи 1/2-финал от 2002/03, когато елиминираха на 1/4-финалите Барселона след 1:1 у дома и 2:1 на "Кам Ноу".