Седми футболист на Сампдория беше диагностициран с коронавирус. Това е полският национал Бартош Бережински, които призова всички да си стоят у дома. Увеличаването на футболистите с опасната зараза пък най-вероятно ще доведе до ново извънредно решение и отлагане на срещите от Серия „А“ минимум до 3 май.

„За съжаление, аз съм позитивен за COVID-19. Чувствам се добре. Въпреки че взех необходимите предпазни мерки наскоро, не успях да избегна този вирус. Ето защо, аз ви моля да поеме отговорност и да си стоите у дома, когато е възможно“, сподели полякът.

Маноло Габиадини бе първият футболист на Самподрия, който бе диагностициран с коронавирус. След това бяха неговите съотборници Омар Коли, Албин Екдал, Антонино Ла Гумина и Мортен Торсби, а по-рано днес и Фабио Депаоли също обяви, че е болен.

Другите играчи от Серия „А“ с коронавирус са Даниеле Ругани от Ювентус, както и Душан Влахович, Херман Пецела и Патрик Кутроне от Фиорентина.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Освен това има по още един човек от екипите на Сампдория и Фиорентина, които са позитивни за коронавирус.

Според информацията на вестник La Repubblica повечето лекарски щабове на клубовете са убедени, че отлагането на шампионата ще се увеличи с един месец, след като в момента е прекратен до 3 април.

Очаква се през следващата седмица лигата и федерацията, заедно с клубовете да вземат ново решение относно датата за подновяването на шампионата, както и как да се доиграе сезона.

Първенството трябва да се вмести до 30 юни, защото тогава изтичат договорите на много треньори и футболисти. В противен случай може да възникне ситуация, в която клубовете ще влязат в юли с мачове, които им предстоят, но с футболисти и треньорски екипи, които вече нямат договор или трябва да се връщат в отборите, откъдето са пристигнали под наем.