Треньорът на Милан Стефано Пиоли говори пред медиите след загубата на тима си с 0:2 от Интер в първи полуфинал за Шампионската лига. Той беше категоричен, че съперникът е бил по-ефективен, а неговият отбор е направил твърде много грешки.

„Факт е, че Интер игра по-добре през първото полувреме и успя да вкара два гола. Ние бяхме по-добрият отбор през второто полувреме, но не успяхме да реализираме. Съперникът беше по-ефективен, докато ние направихме твърде много грешки. До седмата минута Интер не беше влизал в нашето наказателно поле, след което вкара при първия си корнер. Ясно е, че трябваше да сме по-концентрирани. Искахме различен резултат, но трябва да продължим да вярваме, защото една ситуация може да промени всичко в реванша”, заяви 57-годишният Пиоли.

„Планирахме да бъдем компактни, интензивни и агресивни, но Интер беше по-добър в много ситуации и това му помогна да поеме контрола над играта. Момчетата са наясно, че това не беше представянето или резултатът, който искахме. Все още имаме шанс да обърнем събитията в наша полза”, завърши треньорът на Милан.