Бившият капитан на Астън Вила и националния ни отбор Стилиян Петров се очаква да изведе бирмингамци в 1/2-финала от ФА Къп на стадион "Уембли", който ще се състои на 18 или 19 април.

Стенли прекрати състезателната си кариера през 2013 година заради левкемия, която пребори и миналата седмица бе назначен в треньорския щаб на мениджъра Тим Шерууд. При победата с 2:0 над Уест Бромич в събота бившият халф не беше на пейката до Шерууд.

В спора за място на финала Астън Вила ще се изправи с Рединг или Брадфорд, които ще преиграват сблъсъка си, след като завършиха 0:0.

Двубоят на бирмингамци с един от двата тима ще се състои на "Уембли" и тогава се очаква Петров да седне на пейката. Шерууд коментира, че идеята Стилиян Петров да изведе отбора в този мач е добра и е напълно възможно това да се случи.
 
"Дали ще позволя на Стилиян да изведе отбора на "Уембли"? Да, това е добра идея. Наистина е възможно да се случи. Доволни сме, че той се присъедини към нас. Може да даде много на Вила в настоящето и бъдещето", коментира Шерууд.