Бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров критикува решението за подновяването на Висшата лига, въпреки пандемията от коронавирус.

В четвъртък ръководните фактори в Англия обявиха, че първенството ще бъде рестартирано на 17 юни, но легендата на Астън Вила не остана доволен от този факт.

Според Петров, дълбоко зад решението на ръководството на Висшата лига, с крият пари. Според него, босовете на английския футбол се интересуват повече от тях, отколкото за здравето на играчите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„В случая говорим за пандемия, но това, което виждаме е, че парите са преди здравето. С COVID-19 ние все още поставяме парите пред здравето, което не осъзнаваме, че е голям проблем. Разбираемо е, много е разбираемо, защо футболът напира да се върне”, коментира Стилиян Петров, цитиран от “Мирър”.

„Колкото и да казваме, че някои играчи са прави, а други грешни, има толкова много въпроси, на които не бе отговорено. Има много въпросителни. Толкова много въпроси… можем ли да играем отново и ако започнем, какво ще бъде. Има толкова много въпроси”, сподели още той.

„Не забравяйте обаче, играчите са атлети, на които им липсва всичко това. Не може да ги обвинявате”, каза още Петров.