Бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров, който повече от години се лекува от остра форма на левкемия и наскоро обяви края на футболната си кариера, може да стане помощник-треньор на Астън Вила от новия сезон. Стенли седна на резервната скамейка на мача с Уигън (2:2) от 38-ия кръг на Висшата лига.

Петров беше приветстван от феновете на тима. 3000 от тях бяха със специални маски с лика на българския футболист, който се превърна в легенда на „виланите“. Както е известно, 19 май беше обявен за Ден на Стилиян Петров от привържениците на Астън Вила. Целият стадион стана на крака и аплодира борещия се с левкемията българин.

”Всеки човек в моето положение би бил невероятно щастлив, ако усеща такава подкрепа около себе. Мнозина се борят с болестта сами. А на мен помагат милиони по света. Благодаря ви”, заяви Петров. Бившият халф изглеждаше като помощник-треньор. Седя на пейката, говори с резервите, с Ламбърт. Очаква се през лятото именно Петров да стане дясната ръка на шотландския специалист.

"Стилиян има фантастични разбирания за играта и не само е добър футболист. Може да бъде много полезен. Имам някои неща в главата и ще ги обсъдим", коментира Ламбърт.