Стилиян Петров ще участва в благотворителен мач, организиран от фондацията на Селтик. В него на терена ще се изправят отбора на Хенрик Ларсон срещу тима на Любомир Моравчик. И двамата играха с българина при „детелините”. Шоуто е на 28 май на стадион „Селтик Парк” в Глазгоу.

Стилиян отново ще стъпи на терена, на който на 8 септември 2013 година окончателно спря с футбола. Тогава бе организиран бенефис, в който участие взеха десетки световноизвестни футболисти. Сред тях бяха Димитър Бербатов, Мартин Петров, Мариан Христов, Робер Пирес, Хенрик Ларсон и други.

„Веднага се съгласих да участвам в този мач. Завръщам се в рая. Изобщо не съм се двоумил дали искам да съм на стадиона. Веднага щом ми се обадиха, казах, че идвам. Очаквам с нетърпение да се завърна в моя дом там. Прекарах си страхотно по време на моя благотворителен двубой на "Селтик Парк" и съм благодарен на запалянковците", коментира Стилиян пред официалния сайт на Селтик.

Българинът записа 228 мача и 55 гола за Селтик за първенство в периода 1999-2007 година. Със „зелено-белите” Петров стана четири пъти шампион на Шотландия, спечели три купи и три пъти Купата на Лигата.