По-малко от три месеца, след като пое Нотингам Форест, мениджърът Стив Макларън обмисля идеята да напусне "Сити Граунд", където това лято беше привлечен българският вратар Димитър Евтимов. Наставникът все още не е взел окончателно решение и иска да получи гаранции от ръководството за сериозността на техните амбиции.

Преди 11 седмици Макларън замени на поста Били Дейвис и председателят на клуба Найджъл Доути му обеща солидни инвестиции за подсилване на състава, но на практика нещата се развиха по друг начин. През лятото с отбора се разделиха 9 футболисти, след тях ключови като Пол МакКена, Нейтън Тайсън и Робърт Ърншоу, а на тяхно място дойдох2а петима нови, трима от които бяха свободни агенти.

Нотингам също така не успя да привлече набелязаните като основни цели Ашкан Дежага и Макс Градел, който отиде в Сент Етиен.

В същото време конкурентите за влизане във Висшата лига Лестър и Уест Хям инвестираха сериозно в нови попълнения. От началото на новия сезон Нотингам записа само една победа и с 5 точки заема 18-о място в класирането. В последния си мач тимът на Макларън бе разгромен на свой терен от Уест Хям с 1:4.